Druk op een deck om te beginnen

Online Je Skateboard Samenstellen

Decks

Meer

Trucks

Wielen

Meer

Lagers

Griptape

Veel beginnende skaters kiezen voor een ‘complete’ wanneer ze hun eerste skateboard kopen. Completes zijn skatebaords die al vooraf in elkaar zijn gezet en zijn samengesteld. Het is een makkelijke optie voor beginners alleen is er vaak weinig keuze. Je kunt bijvoorbeeld niet je favoriete deck en wielen combineren. Daarom kiezen veel skaters ervoor om hun skateboard zelf samen te stellen en in elkaar te zetten. Je hebt meer keuze over onderdelen en kiest zelf hoe je skateboard er uit komt te zien. Ook wordt het makkelijker in de toekomst onderdelen te vervangen of vernieuwen. Click op een deck om te beginnen met het samenstellen van je skateboard. Hierna kun je de onderdelen makkelijk via Bluetomato bestellen en het skateboard thuis in elkaar zetten.

Hoe Stel je een Skateboard Samen?

Het is niet moeilijk om een skateboard samen te stellen. Er zijn een paar onderdelen die essentieel zijn bij het samenstellen van een skateboard. Daarnaast kun je zelf nog voor extra’s of aanpassingen kiezen waardoor je je skateboard naar je eigen wensen kunt aanpassen.

Skateboard Decks

Het deck is het belangrijkste onderdeel van je skateboard. Het is dus belangrijk dat je een deck kiest dat bij je past met een maat die je fijn vindt. In tegenstelling tot de meeste andere onderdelen, heeft de kwaliteit van een deck echter niet veel invloed op het skaten als je een beginner bent. Skateboard decks worden onderverdeelt op maat, de breedte van het deck, en dus is het belangrijk te weten voor welke breedte je een voorkeur hebt. Meestal hangt de ideale breedte van een deck af van je lengte en schoenmaat. Ben je bijvoorbeeld 1.60m of langer of heb je een schoenmaat van 42 of groter, dan wordt een deck breedte van boven de 7,5 inch aangeraden. Voor kinderen worden bijvoorbeeld kleinere decks van rond de 7.3 inch en kleiner aangeraden.

Skateboard Trucks

Skateboard trucks zijn een van de duurdere onderdelen van je skateboard. Je trucks maken het sturen van je skateboard mogelijk hier worden uiteindelijk ook die wielen op aangesloten. Bij het kiezen van trucks is het belangrijk om op te letten of ze bij de maat van je deck passen. Je wilt bijvoorbeeld niet dat je trucks veel breder of smaller zijn dan je deck. Zorg dat de uiteindes van de trucks ongeveer uitlijnen met de breedte van je deck. Vaak staat het bij webshops ook aangegeven voor welke maat deck de trucks zijn bestemd.

Skateboard Lagers / Bearings

Lager, of ‘bearings’ in het engels, zijn ook erg belangrijk en worden vaak onderschat door beginnende skaters. De lagers van je skateboard zorgen ervoor dat de wielen beter rollen. De kwaliteit van de lagers heeft dus invloed op hoe je skateboard rijdt en rolt. Je hoeft de lagers alleen in de gaten van de wielen te duwen, ze blijven dan goed zitten als je de wielen op de trucks vast maakt.

Skateboard Wielen

De wielen zijn meestal het laatste onderdeel dat je op je skateboard installeert. Skate wielen worden onderverdeeld in breedte en hardheid. Het type wiel dat je kiest heeft veel invloed op de rijkwaliteit van je skateboard. Kies het type wielen dat het beste past bij jou rijstijl en de manier waarop je skate. Skate je bijvoorbeeld vooral in houten indoor skateparken of op betonnen, outdoor skateparken?

Prijzen op deze pagina worden weergegeven ter indicatie en kunnen afwijken bij het bestellen. Skateplace kan commissie ontvangen voor bestellingen via partner-links